Menu

Kompas advocatuur helpt advocatenkantoor Lawfox met IE-kwestie

Advocaten helpen rechtzoekenden Рdat doen we iedere dag. Minder alledaags is het om als advocaat een ander advocatenkantoor juridisch bij te staan.

 

Lawfox vs. Lawfort

Des te interessanter was een recente klus die Kompas oppakte voor Lawfox advocatuur. Lawfox kwam er achter dat er een andere juridisch dienstverlener actief was onder de naam Lawfort. Die naam lijkt sterk op de naam Lawfox, wat potentieel tot verwarring kan leiden, en wat afbreuk doet aan de exclusiviteit van de naam van Lawfox.

 

Kort geding

Aanschrijvingen van Lawfox aan Lawfort resulteerden niet in aanpassing van de naam . Daarop startte Kompas voor Lawfox een kort geding (een versnelde procedure waarin de rechter snel uitspraak doet) om Lawfort er toe te bewegen haar naam aan te passen. In de procedure werd een beroep gedaan op de merkrechten en het handelsnaamrecht van Lawfox.

 

Winst voor Lawfox

De rechter deed vandaag uitspraak. Lawfox kreeg haar gelijk en Lawfort moet haar naam aanpassen en een kostenvergoeding aan Lawfox betalen.

Een tevreden klant rijker – en des te leuker om ditmaal een vakgenoot bij te mogen staan.

Meer lezen?

Lees hier het vonnis van de rechter. Lees hier het nieuwsbericht op vakwebsites boek9.nl. Lees hier het nieuwsbericht op vakwebsite ie-forum.nl. Lees hier het bericht op actualiteitenwebsite advocatie.nl . Lees hier het bericht op recht.nl . Lees hier het nieuwsbericht op de website van Lawfox.

 

Sjors van der Hoeven