Menu

Merkaanvraag wijst op serieuze interesse in Formule 1 race in Nederland

Formule 1 in Nederland?

Komt er een Nederlandse Formule 1 race? Het lijkt er steeds meer op. Na een aantal positieve berichten omtrent de haalbaarheid uit zowel Assen als Zandvoort (waar de circuits liggen waar het evenement mogelijk op gehost zou kunnen worden) heeft Liberty Media, eigenaar van Formule 1 , via Formula 1 Licencing BV, op 30 januari 2018 een merkaanvraag ingediend voor het woordmerk “FORMULA 1 DUTCH GRAND PRIX”.
Liberty wil daarmee (onder andere voor bepaalde merchandise artikelen en diensten, onder meer sportgerelateerd) het alleenrecht veiligstellen om deze aanduiding voor die artikelen en diensten te gebruiken.
 
Het merk is overigens nog niet ingeschreven, daarvoor moet het een procedure doorlopen bij (in dit geval) het Benelux Bureau voor de Intellectuele eigendom. Tijdens die procedure wordt het merk onder meer getoetst op geschiktheid voor inschrijving, en kunnen houders van eventuele oudere merken eventueel bezwaar maken tegen de inschrijving, bijvoorbeeld omdat zij menen dat het te veel zou lijken op hun oudere merk.
 
Als F1-liefhebber ben ik blij met dit signaal. Kunnen Nederlandse F1-liefhebbers Max Verstappen binnen enkele jaren een èchte thuiswedstrijd zien rijden? De tijd zal het leren.
 
Sjors van der Hoeven, advocaat Intellectuele Eigendom

Overname van dit bericht is toegestaan, met de volgende bronvermelding met hyperlinks: Kompas advocatuur; Merkenbureau Merckx.